Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, άλλοι τέσσερις από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του αδικοχαμένου νεαρού, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο 22χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε, ότι κατέβηκε από το όχημα και έφτασε κοντά στο σημείο όταν είχε τελειώσει το συμβάν.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 23χρονος που ήταν συνοδηγός, ανέφερε ότι αποβιβάστηκε από το όχημα, ωστόσο δεν συμμετείχε στην επίθεση καθώς δεν απομακρύνθηκε από αυτό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 20 χρονών. Ισχυρίστηκε ότι εξήλθε από το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά παρέμεινε περιμετρικά αυτού και δεν πλησίασε καν στο σημείο.

Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση φέρεται πως έχει ο τέταρτος κατηγορούμενος, ηλικίας 25 χρονών. Ο επονομαζόμενος «Αθηναίος» υποδείχτηκε από άλλον συγκατηγορούμενό του, ως ο άνθρωπος ο οποίος μαχαίρωσε στο πόδι το άτυχο Άλκη.
 Ο ίδιος, ωστόσο, υποστηρίζει πως ήταν παρών στην επίθεση αλλά δεν συμμετείχε. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο ίδιος δήλωσε ακόμα, στην απολογία του, φέρεται να είπε ότι κυνήγησε έναν από τους φίλους του Άλκη που αποχώρησε από την πολυκατοικία στην οδό Γαζή, αλλά αρνείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε τον 19χρονο.

Ωστόσο ο ίδιος, στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν, αλλά δεν συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση κατά του 19χρονου.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου

«Με απόφαση και της ανακρίτριας και της εισαγγελέως κρίθηκαν και οι τέσσερις προφυλακιστέοι. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανάκριση καθώς υπάρχουν παραγγελίες και για άλλες ανακριτικές πράξεις. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται και τα αποτελέσματα των ανακριτικών πράξεων, πιστεύω, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα στο σύνολο της δικογραφίας» αναφέρει η δικηγόρος του 23χρονου Κική Μπακιρτζίδου.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο στοιχείο αναφορικά με τον 25χρονο, η δικηγόρος Κική Μπακιρτζίδου ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε, η ανάκριση είναι μυστική και οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε αυτή την υποχρέωση που έχουμε για την προστασία όλων και την ανακάλυψη της αλήθειας. Δεν θα μπορέσω να σας πω τίποτα παραπάνω και πολύ περισσότερο αυτά που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Πρέπει να το καταλάβετε ότι είναι για το καλό της υπόθεσης, για τους γονείς του Άλκη, για την οικογένειά του, για τον ίδιο, για τους κατηγορουμένους και πάνω από όλα για την αλήθεια. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, βλέπετε ότι η υπόθεση ψάχνεται πάρα πολύ και σε βάθος, υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν αλλά σύντομα πιστεύω ότι θα δοθούν απάντηση σε όλα».

Ψάχνουν τον «Ντίνο»

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στον εντοπισμό του δωδέκατου δράστη, που συμμετείχε στην επίθεση.

Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου οχήματος, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί και κανένας από τους συλληφθέντες δεν έχει δώσει κάποιο στοιχείο για εκείνον, εκτός από τον 21χρονο με το δρεπάνι. Οι αρχές αναζητούν το αυτοκίνητο σε όλη τη Θεσσαλονίκη και αναλύουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, για να εντοπίσουν τυχόν νέα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο τρίτο όχημα και τον ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με το MEGA .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας που μετέδωσε το MEGA, ο δωδέκατος δράστης είναι άντρας ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 22 με 25 ετών, μελαχρινός με κοντό μούσι. Σημειώνεται πως ο 21χρονος, στην απολογία του, τον κατονόμασε ως «Ντίνο».