Ξεπερνούν κάθε αρρωστημένη φαντασία οι ενέργειες του νοσηλευτικού προσωπικού στο γηροκομείο Χανίων εις βάρος των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων.

Όλα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει ανατριχίλα και οργή στην κοινή γνώμη.

Οι καταγγελίες και η δικογραφία που σχηματίστηκε για το γηροκομείο παραπέμπουν σε «εταιρεία δολοφόνων». Μια κλίκα από γιατρούς και νοσηλευτές, που βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τη διεύθυνση, φρόντιζε όπως προκύπτει καθημερινά, στο να υλοποιείται το σχέδιο της εξόντωσης των ηλικιωμένων τροφίμων. Εκείνων που πλήρωναν τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας και ζούσαν στιγμές κόλασης.

Στόχος τα χρήματα

Ο στόχος όπως φαίνεται ήταν πριν οδηγηθούν στη φυσική εξόντωση, να μεταβιβάσουν ακίνητα και χρήματα, στα άτομα που θα τους υποδεικνύονταν από μέσα.

Σε καταστολή με ψυχιατρικά φάρμακα

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις πρακτικές των υπευθύνων της δομής και τα όσα έκαναν στους τροφίμους. Τους χορηγούσαν ψυχιατρικά φάρμακα για να βρίσκονται σε καταστολή, τους τάιζαν μέσω σύριγγας για «οικονομία χρόνου» και η τροφή τους ήταν εξαιρετικά χαμηλή σε θρεπτικότητα. «Δεν τους έδιναν ούτε καν ένα ολόκληρο φρούτο» κατέθεσε πρώην υπάλληλος του γηροκομείου.

Χλωρίνη σε πληγές

Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία για τα όσα έκανε νοσηλευτής σε μια ηλικιωμένη. Η γυναίκα φέρεται να είχε ανοιχτές πληγές στα πόδια και ο νοσηλευτής αντί να τις περιποιηθεί με κάποιο αντισηπτικό σκεύασμα, της έριξε χλωρίνη με τη γυναίκα να σφαδάζει από τους πόνους. Σε βίντεο που έφτασε στα χέρια της αστυνομίας φαίνονται δύο νοσηλευτές που έπλεναν μια άλλη ηλικιωμένη να της έχουν δεμένη στο κεφάλι σακούλα σκουπιδιών και στη συνέχεια να την αφήνουν γυμνή στο κρεβάτι με την ίδια λερωμένη πάνα.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του γηροκομείου

Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου Νικόλαος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τον αριθμό των θανάτων, των 30 τροφίμων ανέφερε ότι «έχουν διερευνηθεί μόνο οι 13» κατηγορώντας ότι «δημιουργούνται εντυπώσεις σχετικά με τον αριθμό των νεκρών. Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος αμφισβητώντας το αληθές των καταγγελιών ανέφερε ότι κάποιοι χρηματίστηκαν για να κάνουν ψευδείς καταθέσεις σχετικά με όσα συνέβαιναν στη δομή.
Επισημαίνει μάλιστα πως είναι ενοχλημένος για το κατηγορητήριο περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τόνισε ότι δεν υπήρχε οικονομικό όφελος στους κατηγορούμενους. «Θα προσκομιστούν στοιχεία και θα έρθουν μάρτυρες που θα καταθέσουν ότι τους προσφέρθηκαν χρήματα προκειμένου να καταθέσουν κατά του γηροκομείου. Αυτό είναι εγκληματική οργάνωση», ανέφερε.

293 θάνατοι

Η διερεύνηση πηγαίνει προς τα πίσω και οι αριθμοί οδηγούν τις Αρχές στην εκτίμηση πως βρίσκονται μπροστά σε εγκληματική οργάνωση: «Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και ο υπέρογκος αριθμός των 293 θανάτων από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2021» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία οι επτά συλληφθέντες τους χορηγούσαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς ελάχιστη τροφή ενώ οι συνθήκες παραμονής τους ήταν απάνθρωπες. Τονίζεται πως χορηγούνταν αποφάγια προηγούμενων γευμάτων καθώς και επικίνδυνες τροφές, όπως εντόσθια ζώων! Τα στοιχεία στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά 36 συνολικά ατόμων για τα όσα διαδραματίζονταν στο ιδιωτικό γηροκομείο στα Χανιά, προκαλούν σοκ.