Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, με τους υπόλοιπους τέσσερις να περνούν την Παρασκευή την πόρτα του ανακριτή.

Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας, έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του 21χρονου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο εντολέας του «έδειξε» τον δολοφόνο του 19χρονου Άλκη Καμαπνού.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, ο 21χρονος που εμφανίζεται μετανιωμένος κατονόμασε ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και αποκάλυψε που βρίσκεται το «όπλο» του εγκλήματος.

«Ο εντολέας μου δεν οδηγούσε, καθόταν πίσω. Ο εντολέας μου ανέφερε ότι ο συνοδηγός ήταν εκείνος έκανε αυτή την πράξη. Με το δρεπάνι δεν χτυπήθηκε κανείς. Έχει χτυπηθεί με μαχαίρι, το οποίο λέγεται karambit νομίζω, το οποίο δεν έχει βρεθεί και έχει υποδείξει που βρίσκεται, γιατί είπε ότι μετά αυτοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε το πέταξε σε ερημική περιοχή».

Ο 21χρονος υποστηρίζει πως δεν μαχαίρωσε εκείνος τον Άλκη, αλλά επιτέθηκε σε άλλον με το δρεπάνι.

«Ο εντολέας μου, μου είπε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και ο οποίος ήταν ο πρώτος ο που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Μετά στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι», ανέφερε ο κ. Λύτρας προσθέτοντας ότι «ο εντολέας μου είναι μετανιωμένος. Ζητάει συγγνώμη που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία».
«Οφείλουμε να πούμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι πήγανε σε αυτή τη συμπλοκή και ήταν όλοι οπλισμένοι, δεν πήγανε για πλάκα», είπε και πρόσθεσε πως με ένα συγγνώμη δεν γυρίζει πίσω ο Άλκης.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από τη ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21χρονος Έλληνας, που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε». Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο.

«Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια. Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου -που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις. Αύριο, Παρασκευή, θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες. Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας, έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.