Στο αστυνονικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία παραδόθηκε ο 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. 

Τον 20χρονο Αλβανό αναζητούσαν οι ελληνικές αρχές και όπως ο ίδιος δηλώνει στην εκπομπή Tlive θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί.

«Αισθάνομαι άσχημα… Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα έχω μια δίκαιη αντιμετώπιση. Εχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού», ήταν τα λόγια του 20χρονου και ανέφερε πως πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα. «Είδα στις ειδήσεις για το συμβάν και φοβήθηκα. Έφευγε ο πατέρας και η γιαγιά μου για την Αλβανία και πήγα και εγώ μαζί τους. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση. Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία».
20xronos
H στιγμή της παράδοσης του 20χρονου

Σχετικά με τις μέρες που πέρασε στην Αλβανία μέχρι να πάρει την απόφαση να παραδοθεί είπε: «Είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω μάθει για το ένταλμα και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα».
20xronos1
Στο αστυνονικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία παραδόθηκε ο 20χρονος

Για το τι θα ήθελε να πει στους γονείς του Άλκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι και θέλω να τους πω συλλυπητήρια. Έχω μετανιώσει ναι. Δεν θα πήγαινα ξανά στο γήπεδο γιατί η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα. Έχω φέρει τους δικούς μου σε δύσκολη θέση και θέλω να σταθούν δυνατοί».

Να σημειωθεί ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία, μαζί με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα είχαν επιβιβαστεί μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του σε αυτοκίνητο και πήγαν στην Αλβανία από όπου κατάγεται.

Ο δικηγόρος του στα Παραπολιτικά 90,1: Παραδόθηκε οικειοθελώς στις αλβανικές αρχές

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του 20χρονου μίλησε στα στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Θέλω να εκφράσω και δημόσια διότι αυτή είναι η εντολή που έχω ως πρώτη θέση του το ότι ζητάει συγγνώμη. Μιλάει ότι είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του αυτό το οποίο έζησε. Είναι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχε με τον όποιο τρόπο συμμετείχε, θα δούμε ποια ήταν η συμμέτοχη του όταν θα έρθει ο ίδιος να απολογηθεί στο περιστατικό. Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και καταδικάζει κι ο ίδιος την εξέλιξη φυσικά που είχε αυτό το περιστατικό που είναι για όλους μας δυσάρεστο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ως προς τη συμμετοχή του εντολέα του στη δολοφονία του Άλκη, απάντησε: «Επί της ουσίας δεν είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε πολλά πράγματα, επιφυλάσσομαι κι ο ίδιος να έχω ακριβή θέση για την υπεράσπιση του εφόσον έρθει στην Ελλάδα ή εγώ τον επισκεφτώ στην Αλβανία και συζητήσουμε για τις λεπτομέρειες των δεδομένων».