Με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «ανοίγει» ο δρόμος για Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο και διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εισηγήθηκε λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας διχοτόμηση ως εξής:

1. Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου, με έδρα την Ναύπακτο.

2. Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομερίου και Βονίτσης, με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

3. Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει πέραν της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η αλλαγή στα όρια της Μητρόπολης Ναυπάκτου. Η περιοχή του Θέρμου προκρίνεται να ενταχθεί στα όριά της ενώ ο Άγιος Βλάσιος, που μέχρι τώρα της ανήκει θα ενταχθεί στη νέα Μητρόπολη Αγρινίου.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του agrinionews.gr, ζητήθηκε, κατόπιν της εισήγησης από την ΔΙΣ και η έγκριση του Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεου.

Ο Σεβασμιώτατος, που τελεί χρέη Τοποτηρητή στη χηρεύουσα Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μετά την εκδημία του Μακαριστού Κοσμά, φέρεται να έχει απαντήσει ήδη θετικά στο αίτημα αλλαγής των ορίων της Μητρόπολής του, καθότι την θεωρεί απολύτως δίκαιη. Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες επίκειται συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θέρμου, Σπύρο Κωνσταντάρα επί του ζητήματος.