Θέμα χρόνου είναι να συλληφθεί η μητέρα του νεκρού βρέφους που βρέθηκε στα κοιμητήρια της Θέρμης, καθώς πληροφορίες από την ασφάλεια κάνουν λόγο για ταυτοποίηση της γυναίκας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές κατέληξαν στον εντοπισμό της ταυτότητάς της, αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των κοιμητηρίων.

Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι κάλεσαν την Άμεση Δράση και ανέφεραν ότι έχει βρεθεί νεκρό ένα νεογέννητο, μέσα σε κάδο απορριμμάτων, έξω από νεκροταφείο.

Είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο

Όπως αναφέρει ο τοπικός ιστότοπος thesstoday.gr, το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε στον χώρο Covid-19 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου. Ειδικότερα, το βρέφος βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η γυναίκα μπήκε το βράδυ και γέννησε εκεί.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε στην ίδια πηγή, ότι «εχθές το απόγευμα πρέπει να έγινε κάποια κηδεία στα κοιμητήρια και πολύ πιθανόν η κοπέλα να γέννησε μέσα το μωρό. Δεν πρέπει να να είχε συμπληρώσει έξι μήνες το βρέφος.

Το βρήκαν οι εργαζόμενοι, ήρθε το ΑΤ Πυλαίας, αλλά τώρα έχει αναλάβει την υπόθεση η Ασφάλεια και ο ιατροδικαστής».