«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πυρηνάρχη Περάματος της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιου Πανταζή. Σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, ο καταδικασθείς ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, ζήτησε την «έξοδο» του από τις φυλακές, επικαλούμενος λόγους υγείας τόσο του ίδιου, όσο και των δύο του ανήλικων παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η νυν σύζυγός του.

Επιπλέον, η πλευρά του Αν. Πανταζή, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυσης πριν καν αρχίσει το εφετείο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία εργαζόταν ο καταδικασθείς. «Η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε.