Μπορεί και η Κυριακή να είναι μια ηλιόλουστη ημέρα. Όμως από το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από τα βόρεια προβλέπεται μια σημαντική ψυχρή εισβολή με γρήγορη κίνηση προς τη νότια χώρα.

Την Τρίτη προβλέπεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τετάρτη ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα βελτιωθεί το κρύο θα παραμείνει ,ενώ θα βρέχει κυρίως στο νότιο Αιγαίο.

Την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, στα δυτικά και νότια κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις θα δώσουν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ από νότιες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία λίγο υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα νότια 16 με 18 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι αρχικά και εδώ 3 με 4 μποφόρ, το πρωί βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Θα βρέξει από το μεσημέρι τοπικά στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Αργότερα θα βρέξει και στη Μακεδονία, ενώ τη νύχτα καθώς έρχονται οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου.

Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί βαθμιαία στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, στα νότια 16 με 18 βαθμούς.