Τουλάχιστον 140.000 Έλληνες νοσούν σήμερα με κοροναϊό, με τους ειδικούς να προβλέπουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων που θα φτάσουν ημερησίως έως και τις 32.000.

Στην ιδιαίτερα κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα, οι σκληροί δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο», με 4.700 νοσηλευόμενους και σταθερά πάνω από 100 νεκρούς την ημέρα.

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν, θα πάνε μέχρι και τον Μάρτη.

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη

«Θα πάμε σε μια αυξητική πορεία της επόμενες μέρες μέχρι 24 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη έως τις 24 Φεβρουαρίου περίπου, θα φτάσουμε τα 31.000 με 32.000 κρούσματα σαν εβδομαδιαίο μέσο όρο, μπορεί να δούμε και 35.000 κρούσματα σε μια μέρα με πάρα πολλά τεστ. Οι νεκροί θα φτάσουν περίπου στους 75. Απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων κυρίως λόγω του μη εμβολιασμού στην τρίτη δόση.

«Μπορεί να είναι και 200.000 τα ενεργά κρούσματα θα μπορούσε να είναι και παραπάνω, δεδομένου ότι η Όμικρον σε ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού δίνει ασυμπτωματική νόσο, μιλάμε κυρίως για την Όμικρον. Το κύμα της Όμικρον είναι πολύ οξύ παντού στον κόσμο. Η Όμικρον φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα κόσμο με ήδη υποκείμενα νοσήματα, και Όμικρον σε ανεμβολίαστο δεν του δίνει ήπια νόσο» τόνισε ο κ. Σαρηγιάνης.