Πλήθος μαθητών από πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης συρρέουν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου για να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα.

Πριν από λίγη ώρα, μαθητές έφτασαν στο σημείο, για να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του, ενώ έγραψαν με σπρέι στο πλακόστρωτο που σημειώθηκε η δολοφονία: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή να αλλάξουμε τον κόσμο!».

mathites-alkis

«Φωνάζουμε δυνατά το σύνθημα: ‘Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε τον κόσμο’. Οι μαθητές δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην βία, απέναντι σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα. Το καταδικάζουμε και θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες δράσεις, όπως γίνεται όλη την εβδομάδα σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μαθήτρια στο grtimes.gr.

Σημειώνεται πως εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φτάνουν στο σημείο της δολοφονίας, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κεράκι, μια φανέλα της ομάδας τους και ένα μήνυμα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν η οδός Θεοδώρου Γαζή να μετονομαστεί σε οδό «Αλκιβιάδη Καμπανού».