Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Υπάρχει μια ανοδική πορεία εδώ και ένα χρόνο, σταθερή με μικρές –μικρές αυξήσεις οι οποίες συναθροιζόμενες μας έχουν φτάσει σε μια μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα στο 1,83€. Μια μέση πανελλαδικά τιμή στο 1,87€. Η νησιωτική Ελλάδα έχει περάσει τα 2 € εδώ και πάρα πολλούς μήνες πριν και σε κάποια νησιά έχει περάσει τα 2,20€. Βέβαια σε αυτά τα νησιά παρεμβαίνει το υπουργειο Εμπορικής Ναυτιλίας και δίνει κάποια χρήματα σαν επιστροφή άρα είναι στα 2€. Αν προχωρήσει έτσι με αυτό τον τρόπο που εξελίσσεται η ανοδική της πορεία τον Ιούνιο θεωρώ ότι θα είμαστε κάτι λιγότερο από τα 2€ στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα θα είναι πολύ παραπάνω.

Από τον περασμένο χρόνο λέγαμε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι. Στο 1,80€ περίπου οι φόροι αγγίζουν το 1,10€ οπότε έχει ξεφύγει η κατάσταση και δεν είναι ελεγχόμενη διότι θα μπούμε σε μια ύφεση του κύκλου εργασιών και θα στερήσει και το κράτος από έσοδα στα ταμεία του. Άρα θα έπρεπε να έχει μαζευτεί αυτό. Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση αυτης της κούρσας ανόδου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κάτι...

Ακούστε τη συνέντευξή του