«Στο κόκκινο» βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί ένα μεγάλο κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, καθώς η Αττική πλήττεται από το βράδυ της Τρίτης από ισχυρές καταιγίδες. Οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει αυξημένη κίνηση στους δρόμους και «έμφραγμα» σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεωφόρο Κηφισού. Να σημειωθεί ότι μποτιλιάρισμα εντοπίζεται στο ρεύμα ανόδου. Ήδη τα οχήματα σχηματίζουν ουρά χιλιομέτρων η οποία ξεκινά από το Περιστέρι και φτάνει μέχρι το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στην κάθοδο.

Προβλήματα υπάρχουν και στη Λεωφόρο Αθηνών (ύψος Σκαραμαγκά), ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Επιπλέον, λίγο πριν τις 8 το πρωί στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στην Κηφισιά σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα, από το Μαρούσι μέχρι και Χαλάνδρι.

Τα προβλήματα στην Αττική Οδό:
  • Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα 20΄-25΄ από κόμβο Ανθούσας εως κόμβο Μεταμόρφωσης.
  • Καθυστερήσεις στην Περιφ. Υμηττού 25΄-30΄από Αγία Παρασκευή εως Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
  • Καθυστερήσεις στην Περιφ.Υμηττού 5΄-10΄ στην έξοδο προς Αθήνα-Κέντρο.
Δείτε εδώ live την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και εδώ την live ενημέρωση από την Τροχαία.

Οι προβλέψεις για τον καιρό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, σήμερα στην Αθήνα, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι δυνατές, ενώ θα χιονίσει στις ορεινότερες περιοχές του νομού από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο, από Πεντέλη, Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χαμηλότερα στα βόρεια προάστια θα έχουμε χιονόνερο.

Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Θα γυρίσουν σε βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ και ο υδράργυρος από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι στα βόρεια προάστια -2 βαθμούς Κελσίου ενώ στο κέντρο της Αθήνας 5 με 6 βαθμούς Κελσίου».