Επίσκεψη στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμο πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, από τον οποίο έλαβε ευχές για τα νέα του καθήκοντα.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη δύσκολη και περίεργη περίοδο που διανύουμε και τόνισε ότι: «Χρειάζεται διάκριση, αγάπη, υπομονή και επιμονή στην πορεία και στο έργο μας».

Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας ιδίως με την Πολιτεία, ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε πως: «Καλούμαστε να αγωνιστούμε για τη στελέχωση της Εκκλησίας».

Τέλος, ευχήθηκε: «Ο  Θεός να σας στηρίζει και να σας δυναμώνει και να είστε παράδειγμα για όλους», ενώ ζήτησε να μεταφέρει τα σεβάσματά του στον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τον οποίο τόνισε πως αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση και δάσκαλός μας».

«Είστε ένας υπέροχος και χαρισματικός άνθρωπος», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, ενώ υπογράμμισε ότι ταυτίζονται πολύ οι θέσεις τους.

Τέλος, ανέφερε ότι: «Η Εκκλησία της Κρήτης και η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμπορεύονται πάντοτε, διότι έχουν κοινά προβλήματα, κοινούς προβληματισμούς, κοινούς πόνους και πόθους, ώστε να κάνουμε το καλύτερο για τον λαό».

5498015__1_

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, ενώ παρόντες ήταν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο Διευθυντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, π. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο Πρακτικογράφος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.