Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του, που είναι αξιωματικός του στρατού.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο άτυχος νεαρός κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Μάλιστα, το τετελυταίο διάστημα επισκεπτόταν συχνά την πόλη, καθώς διατηρούσε φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη και πήγαινε στο γήπεδο για να παρακολουθούσει αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ουδεμία σχέση είχε με οργανωμένη οπαδική δράση και δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Το τραγικό συμβάν

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια. Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.