Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο σπίτι του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, κοντά στο Πεδίο του Άρεως.

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, ωστόσο δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα και υπήρξαν μόνο ζημιές στην είσοδο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ντούμας ανέφερε πως δεν κινδύνεψε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα. Σχετικά με τις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.




«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ» είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις.

«Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά, και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί« τόνισε.

Η έρευνα για τους δράστες ξεκίνησε και υπάρχει -όπως είπε- υλικό από κάμερες αξιοποιήσιμο, που θα εξεταστεί από τις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια και στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη, με την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες.