Άγρια επίθεση δέχτηκαν σκύλοι στον Διόνυσο Αττικής, με το δασαρχείο να εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για λύκους που επιτέθηκαν στα οικόσιτα ζώα.

Συγκεκριμένα, μια ανάρτηση των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο facebook απεικονίζει σκύλους των οποίων βρέθηκαν τα πτώματα και φέρουν σοβαρά και βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα. «Υπάρχουν μαρτυρίες σοβαρών συμπολιτών μας , ότι στην περιοχή μας έχουν δει λύκο. Σας επιστούμαι την προσοχή σας , στους περιπάτους σας στο δάσος και κυρίως όταν έχετε μαζί σας το κατοικίδιο σας», αναφέρουν.

Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης ότι «το σκυλί ήταν σε περιφραγμένο οικόπεδο, δεν βρέθηκαν ίχνη από πατημασιές αγριογούρουνου, ούτε η περίφραξη κάπου κατεστραμμένη, κάτι μπήκε πηδώντας από πάνω. Τα ίχνη είναι μπερδεμένα με των σκύλων». Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Διονύσου έκανε ανάρτηση χθες για πιθανή επίθεση λύκου σε δύο αδέσποτα σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά και μερικώς φαγωμένα, πολύ ψηλά στον Διόνυσο.

Κάλεσαν το δασαρχείο και από τα χνάρια στο χιόνι πιθανολογούν ότι όντως ήταν λύκος. Πάντως, κυκλοφόρησε και ένα βίντεο στα social media, όπου φαίνεται ένας σκύλος στη Νέα Ερυθραία, που κάτοικοι της περιοχής μπέρδεψαν με λύκο. Κατόπιν επικοινωνίας φιλόζωων με την Anima διευκρινίζεται ότι το τετράποδο είναι σκύλος και όχι λύκος.

Η παρανόηση προκλήθηκε λόγω κακής εικόνας και σε συνέχεια του περιστατικού στον Διόνυσο. Όμως, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους που υποστηρίζουν ότι έχουν δει λύκους κοντά στα σπίτια του, θεωρώντας πως μπορεί να προσέγγισαν τις κατοικημένες περιοχές λόγω του χιονιού τις προηγούμενες ημέρες.

Πάρνηθα: Βίντεο ντοκουμέντο με λύκους κοντά στο καταφύγιο Μπάφι

Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την ανησυχία που προκάλεσαν λύκοι στην Πάρνηθα μετά την επίθεση, κοντά στο καταφύγιο Μπάφι, στο κατοικίδιο του δημοσιογράφου και διευθυντή προγράμματος του Myradio Νίκου Νικολακόπουλου, ο οποίος έκανε βόλτα με την κόρη του στο βουνό. Ο διαχειριστής του καταφυγίου Μπάφι, Γιάννης Χέλης, είχε καταγράψει στο παρελθόν εμφανίσεις λύκων στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα έχει ανεβάσει στο Instagram του βίντεο με το άγριο ζώο κοντά στο καταφύγιο.