Στη Σαλαμίνα εθεάθη η νεαρή φάλαινα που ξέβρασε το κύμα στον Άλιμο, όπως γνωστοποίησε στον ΣΚΑΪ 100,3 η Ευγενία Σκούτζου κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων».

Ειδικότερα, πρόσθεσε πως η φάλαινα δε φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο εχθές, με τις πιθανότητες για επιβίωση να υπάρχουν ακόμη και να παραμένουν σταθερές.

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως η φάλαινα έχει βγει προς το έξω και ήδη έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό και παρακολουθούν τις κινήσεις της. Η φάλαινα μετά από ολονύχτια επιχείρηση στον Άλιμο για να σωθεί οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει.

Η επιχείρηση διάσωσης έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού ενώ στη φάλαινα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, αναφορικά με την περιπέτεια της φάλαινας που βγήκε εχτές στα ρηχά στον Άλιμο, και η οποία όπως φαίνεται δεν έχει τελειώσει.

«Βρισκόμαστε στη Σαλαμίνα, η φάλαινα δυστυχώς ξαναβγήκε στα ρηχά, εχτές της είχαν χορηγηθεί αντιβιοτικά, παυσίπονα, φάρμακα και την είχαν βγάλει στα ανοιχτά. Της χορηγήθηκαν και σήμερα», εξήγησε ο κ. Αμυράς. «Δεν είναι καλό που είναι και σήμερα στα ρηχά. Έχουμε κινητοποιηθεί όλοι και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να τη βοηθήσουμε. Εχτές αντέδρασε θετικά στη φαρμακευτική αγωγή για αυτό και πάρθηκε η απόφαση να την πάμε στα βαθιά», πρόσθεσε ο ίδιος.