Κόκκινο χτύπησε σήμερα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με πλήθος παραβάσεις και παραβιάσεις δείχνοντας έτσι εμφανή εκνευρισμό και θέλοντας ίσως με τον τρόπο αυτό να «χαιρετίσουν» την επιλογή των νέων Αρχηγών ΓΕΑ και Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτεράρχων (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά και Γιώργου Φασούλα αντιστοίχως.

Συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που ανακοινώθηκαν περίπου στις 21:45(!) το βράδυ, σήμερα ένα «ζευγάρι» τουρκικών F-16, συνεπικουρούμενο και από 5 μεμονωμένα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 2 ηλεκτρονικού πολέμου και 3 Μη Επανδρωμένα Αερο-οχήματα (UAV), συνολικώς 7 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 66 (!!!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 66 παραβιάσεις του ΕΕΧ, οι 23 πραγματοποιήθηκαν από τα CN-235, 1 από τα F-16, 42 (!!!) από τα UAV.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.