Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον τρόπο που… εξομολογούσε το νεαρής ηλικίας ποίμνιό του ο κατηγορούμενος ιερέας στα Κάτω Πατήσια.

Νέο σοκ προκάλεσε η μαρτυρία ενός 16χρονου σήμερα κοριτσιού που πριν από δύο χρόνια ήθελε να κάνει πνευματικό της τον 37χρονο προφυλακισμένο κληρικό και πατέρα τριών παιδιών.

Ωστόσο, ο τρόπος που την προσέγγισε κάθε άλλο παρά… πνευματικός ήταν, αφού από τις πρώτες κιόλας συνομιλίες τους, ο πατήρ Στέφανος Βερλέκης ζήτησε γυμνές φωτογραφίες της.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία που έχει διατυπωθεί σε βάρος του, ενώ η σύζυγός του δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του καθώς τον πιστεύει και τον αγαπάει.

Η ανήλικη κοπέλα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατήγγειλε ότι ο ιερέας άρχισε να την παρενοχλεί όταν ήταν 14 ετών.

Γνώρισε τον κατηγορούμενο σε πλατεία στα Κάτω Πατήσια. «Οι γονείς των παιδιών που έκανα παρέα έκαναν παρέα με τον ιερέα κι έτσι γνωριστήκαμε», είπε η 16χρονη.

Στη συνέχεια έγιναν φίλοι στο Facebook, κάτι που, όπως είπε, το έκανε με όλα τα παιδιά της ενορίας. Τα πρώτα μηνύματά τους στο messenger είχαν ως αντικείμενο το αν θα γινόταν ο πνευματικός της.

«Έχω συνομιλίες που μου μιλάει αισχρά και με παρακαλάει να με πάρει με κάμερα. Μου γράφει “γεια σου Μαρία, τι κάνεις;” και μετά συζητάμε για να γίνει ο πνευματικός μου. Ήμουν 14 ετών όταν έγινε αυτό, αλλά ευτυχώς είχα τη συνείδησή μου.

Σε ό,τι αισχρό έλεγε έβαζε τον Θεό. Μου έλεγε να του στείλω φωτογραφίες, χωρίς τα ρούχα μου, του είπα όχι. Με παρακαλούσε να με πάρει στην κάμερα.

Ποιος ξέρει τι θα έβλεπα αν την άνοιγα. Το είχα πει σε κάποιον ότι μου έστελνε μηνύματα και μετά άρχισε να λέει άσχημα πράγματα σε τρίτους για μένα» επεσήμανε η ανήλικη, ενώ περιέγραψε ένα σοκαριστικό περιστατικό που βίωσε όταν πήγε στο γραφείο του ιερέα για εξομολόγηση.

«Ήταν φιλικός αλλά με κοίταζε επίμονα και άσχημα. Κατάλαβε ότι αισθάνθηκα άβολα και μου είπε ότι εδώ είναι ο oίκος του Θεού και δεν πρέπει να αισθάνομαι έτσι. Μετά μου είπε “ανέβασε το σουτιέν σου και δείξε μου τα στήθη σου”. Δεν το έκανα και άρχισε να λέει άσχημα πράγματα για εμένα σε τρίτους. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μη μου μιλάνε πια τα παιδιά και οι γονείς τους. Το είπα στους γονείς μου και ήθελαν να κάνουν καταγγελία, αλλά εγώ δεν ήθελα. Φταίω εγώ γι’ αυτό. Τότε η γυναίκα του ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί, φοβόμουν ότι δεν θα με πιστέψει κανένας, αφού είχε στρέψει όλους εναντίον μου. Τους έλεγε ότι είχα κοροναϊό και να μη με πλησιάζουν. Τι να πω. Κάνει πλύση εγκεφάλου σε παιδιά που είναι πιο αγνά;» κατέληξε η 16χρονη.

* Στο μεταξύ, την πλήρη στήριξή της στο σύζυγό της εξέφρασε χθες η συνονόματη σύζυγός του, που την Τετάρτη ανέβασε ως φωτογραφία προφίλ της στο Facebook μία που απεικονίζεται μαζί με τον ιερέα. Μία ημέρα μετά όμως, λόγω των προσβλητικών σχολίων που δέχτηκε, το προφίλ της σταμάτησε να είναι δημόσιο. «Λέγονται και δεν ισχύει τίποτα. Εγώ στηρίζω τον άντρα μου από την πρώτη στιγμή. Δεν έπαψα ποτέ να τον αγαπάω.

Περνάμε όλοι δύσκολες στιγμές και θλίβομαι για εκεί που είναι τώρα. Δεν είναι κοντά μας. Θα τον περιμένω μέχρι να γυρίσει. Πιστεύω στην αθωότητά του και ελπίζω να είναι γρήγορα κοντά μου», ανέφερε η σύζυγος του ιερέα σε δήλωσή της.

*Δημοσιεύθηκε στην OnTime