«Έως το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο Πικέρμι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Eιδικότερα, είπε πως βελτίωση είναι να μην μένει κανείς πολίτης χωρίς ρεύμα.

Παράλληα, ανέφερε πως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιόδους με κακοκαιρία που υπάρχουν προβλήματα.

Ακόμη, πως προβλήματα εμφανίζονται επίσης σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαραθώνα.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος στο Πικέρμι: «Παλεύουμε ως το απόγευμα, αργά το βραδύ να μην υπάρχει κανένας που να μην έχει ρεύμα στο Πικέρμι.  Τετάρτη που είχαμε μιλήσει και είχα πει «πιστεύω αν πάνε όλα καλά να έχουμε την πρόσβαση που χρειάζεται, θα τελειώσουμε σήμερα και μπορεί να μείνουν ελάχιστα» αλλά δεν πήγαμε καθόλου καλά γιατί όπου κι αν πηγαίναμε και να θέλαμε να στήσουμε γερανό ή να θελουμε να περάσει ο γερανός μέσα από τα στενά δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε. Και όταν δεν μπορείς να δουλέψεις με ασφάλεια το ρεύμα δεν είναι κάτι που είναι εύκολο, σκοτώνει».

Για το αν είναι λιγότερα τα προβλήματα φέτος σε σχέση με τα περσινά

«Αν πούμε οτι πέρυσι μείνανε περίπου ίδιοι όσοι παραμείναν και τώρα, και κάναμε 8 με 10 μέρες για να φέρουμε το ρεύμα στα σπίτια και τώρα έχουμε κάνει 5 μέρες αν νομίζουμε ότι αυτό είναι βελτίωση εγώ διαφωνώ. Βελτίωση είναι να μην αφήνουμε τον πολίτη χωρίς ρεύμα γιατί ειναι ένα αγαθό που το χρειαζόμαστε και ειδικά τέτοιες μέρες».

«Σε αυτή την κακοκαιρία είχαμε και 5 υπόγεια καλώδια με σοβαρές ζημιές που έπρεπε να τα επισκευάσουμε. Δεν είναι η λυση τα υπόγεια, η λύση είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου γιατί είναι 40-50 χρονών. Και τα υπόγεια έχουνε προβλήματα και αυτά παρουσιάζουν διαρροές, βραχυκυκλώματα κτλ, κι εκεί πρέπει να σκάψεις να δεις που είναι η ζημιά. Από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν αυτά από διαφορά βραχυκυκλώματα δημιουργήθηκαν αυτά και σκάσαν τα καλώδια. Μια ζημιά στο ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να παρουσιαστεί παντού, το θέμα μας είναι τώρα οτι μπορούμε να κάνουμε τέτοιες κινήσεις αλλά χρειάζεται και ανθρώπινο δυναμικό. Όταν από πέρυσι που είχαμε την κακοκαιρία και μας υποσχόντουσαν ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε προσλήψεις και θα έχουμε πάρει το προσωπικό και δεν έχουμε πάρει ούτε έναν, αυτό είναι το προβλημα αυτη τη στιγμή. Γιατι χρειαζόμαστε προσωπικό με τεχνογνωσία. Αυτή η εταιρεία και οι δυο εταιρείες που έχει, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε τέτοιες περιόδους που υπάρχουν κακοκαιρίες, που υπάρχουν προβλήματα».

Για το ποιες περιοχές είναι ακόμα χωρίς ρεύμα

«Έχουμε το Χαλάνδρι αυτή τη στιγμή και τα Βριλήσσια, έχουμε τον Μαραθώνα, έχουμε το Πικέρμι και πιστεύουμε ότι μέχρι αργά το βράδυ σήμερα θα έχουμε τελειώσει αν δεν παρουσιαστούν άλλα προβλήματα. Γι’ αυτο θεωρουμε οτι σημερα είναι μια διαφορετική μέρα και το βράδυ θα μπορούμε να πούμε ότι φτάσαμε πάνω από το 95% -98%».

Ακούστε τη συνέντευξή του