Δυο γονείς συνέλαβε την Πέμπτη η αστυνομία στον Βόλο επειδή δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση της Ασφάλειας Βόλου.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν μητέρα 4χρονου αγοριού στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για να δικαστεί καθώς το παιδί της δεν φοιτά στο προνήπιο. Η μητέρα ισχυρίστηκε πως προφύλασσε το παιδί της από τον κίνδυνο του κοροναϊού, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και ότι προσπαθεί κατά διαστήματα να στέλνει το παιδί της στην τάξη και για να εγκλιματίζεται και για να προσαρμόζεται στο σχολικό περιβάλλον. Για να πειβεβαιώσει τα παραπάνω ανέφερε ότι επικοινωνεί με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού της και παράλληλα κατέθεσε αποδεικτικά έγγραφα για τα προβλήματα υγείας του παιδιού της. Τελικά, η μητέρα του 4χρονου αγοριού κρίθηκε αθώα, μετά και την εισήγηση του εισαγγελέα για απαλλαγή της.

Επίσης, χθες το μεσημέρι συνελήφθη άλλη μια μητέρα το παιδί της οποίας έχασε την τάξη λόγω απουσιών. Η μητέρα που θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο έχει να στείλει το παιδί της στο δημοτικό από πέρυσι με αποτέλεσμα να μείνει στην ίδια τάξη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελία Βόλου και διενεργεί η Ασφάλεια Βόλου από τα τέλη του περασμένου μήνα εξετάζονται συνολικά 15 περιπτώσεις μαθητών που απουσιάζουν από το σχολείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας στην Εισαγγελία.