Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών, αφού παγωμένοι παραμένουν πολλοί δρόμοι της Αττικής, εξαιτίας της επέλασης της «Ελπίδας».

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις η διεξαγωγή της κυκλοφορίας είναι δύσκολη ακόμη και σε πιο κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Η μέρα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους χιλιάδες κατοίκους της Αττικής που κλήθηκαν σήμερα να πάνε κανονικά στις εργασίες τους, αφού πολλοί δρόμοι είναι παγοδρόμια, πολλά αυτοκίνητα εγκλωβισμένα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν μπορούν ακόμη να περάσουν από πολλούς δρόμους της Αθήνας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την σφοδρή χιονοκαταιγίδα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών που πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη.

Στους περισσότερους δήμους οι υπηρεσίες τους δεν μερίμνησαν ούτε για το ρίξιμο αλατιού σε δρόμους αλλά και στα πεζοδρόμια.

Όπως χθες, έτσι και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν φτυάρια, σκούπες, φαράσια και λάστιχα με νερό προκειμένου να ανοίξουν τις εισόδους των σπιτιών τους ή να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει στρώματα πάγου κάνοντας τους δρόμους απροσπέλαστους και επικίνδυνους, την ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε φροντίσει από την πρώτη στιγμή που σταμάτησε η χιονόπτωση να βγάλει εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στους δρόμους.

Δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για εκείνους που θα προσπαθήσουν να περπατήσουν. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες του λεκανοπεδίου είναι ανοικτοί, αλλά στα στενά των γειτονιών η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Από την πλευρά τους υπεύθυνοι των δήμων υποστηρίζουν ότι ο αποχιονισμός ξεκινά όταν σταματήσει η χιονόπτωση. Με δεδομένο όμως ότι από το πρωί της Τρίτης έχει σταματήσει να χιονίζει, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από ένα πυκνό στρώμα πάγου.