Για την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή με τις διακοπές ρεύματος που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίς», τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποχρεωμένος να έχει το δίκτυο του σχετικά φυλασσόμενο με βάση τη νομοθεσία έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα βραχυκυκλώματος όταν το καλώδιο ακουμπήσει το δένδρο. Το είχε έτοιμο στο μεγαλύτερο μέρος, ναι το λεω απόλυτα αλλά το πρόβλημα δεν δημιουργείται από αυτό το γεγονός, το δένδρο είναι πολύ ψηλότερο από το ίδιο το δίκτυο και όταν πέφτει το βάρος του χιονιού πάνω σε ένα τέτοιο δένδρο σπάει ολόκληρο τεράστιο κλαδί 5 -6 μέτρων ή σπάει ολόκληρο το δένδρο ή ακόμα και να σπάσει από την απέναντι πλευρά του δρόμου, απέναντι από το δίκτυο αλλά επειδή το δένδρο είναι πολύ ψηλό συμπαρασύρει και το στύλο και βεβαίως κόβονται και τα καλώδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

«Εκεί δεν τίθεται ζήτημα το ποιος θα πάει να επιχειρήσει, να κόψει το δένδρο, να απομακρύνει τα κλαδιά για να βάλει έναν στύλο και να τραβήξει μια νέα γραμμή. Αυτό έχει γίνει κατά κόρον και με τη Μήδεια πέρυσι», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Προβλήματα έχουν στα Μεσόγεια, προς τη Νέα Μάκρη, στο Λαύριο, στο Πικέρμι όπου εντός της ημέρας νομίζω ότι και αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις μέσα σε γειτονιές που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα από το στύλο στην παροχή», επισήμανε.

«Νομίζω ότι εντός της ημέρας σχεδόν ολόκληρο εκτός από κάποιες πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις όπως εκεί που δεν έχουμε ακόμα διάνοιξη των δρόμων όπου οι δήμοι δεσμεύτηκαν ότι θα ανοίξουν και τα συνεργεία περιμένουν έτοιμα για να πάνε», εκτίμησε ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.