«Γίνονται προσπάθειες, πετάξανε μέχρι και με ελικόπτερο τεχνικοί για να δούνε τις βλάβες προς τη Νέα Μάκρη γιατί δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουμε και να δούμε που μπορεί να υπάρχει βλάβη τι ακριβώς γίνεται ώστε να προσπαθήσουμε μέχρι το βράδυ ή το αργότερο αύριο να αποκαταστήσουμε τις βλάβες».

Τα παραπάνω δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών του ομίλου των Σωματείων Σωματείου της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, αναφορικά με τις περιοχές που παραμένουν χωρίς ρεύμα λογώ της καικοκαιρία «Ελπίς».

«Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε εγρήγορση, προσπαθούμε να επαναφέρουμε παντού το ρεύμα, δεν είναι εύκολο, δεν είναι προσβάσιμο και μπορεί και να μη φτάσουμε. Καταλαβαίνω το πρόβλημα του κάθε πολίτη που δεν έχει ρεύμα, κάνουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα και να επαναφέρουμε το ρεύμα», διευκρίνισε ο κ. Μανιάτης.

«Σύμφωνα με την καταγραφή που έχουμε κάνει έχουν σοβαρά προβλήματα και πιστεύω μέχρι το βράδυ να τα έχουμε κλείνει είναι Χολαργός, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και το δεύτερο είναι Νέα Μάκρη, Βουτζά, Λαύριο, Σπάτα. Δεν μπορώ να πω ποια περιοχή έχει το σοβαρότερο πρόβλημα και ποια λιγότερο, υπάρχουν και άλλες περιοχές με λιγότερα προβλήματα αλλά αυτές είναι οι περιοχές που έχουν τα περισσότερα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις διακοπές ρεύματος στην Ηλιούπολη, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών του ομίλου των Σωματείων Σωματείου της ΔΕΗ τοποθετήθηκε λέγοντας: «Από χθες είναι χωρίς ρεύμα, γίνονται προσπάθειες δεν μπορούμε να φτάσουμε. Είναι στην Άνω Ηλιούπολη έχει πάρα πολύ χιόνι, δεν έχουν καθαριστεί οι δρόμοι, δεν είναι εύκολο για τα συνεργεία μας να βρεθούν εκεί για να αποκαταστήσουν τις βλάβες».

«Εμείς δεν μπορούμε να πούμε ανοίξετε μας το δρόμο για να πάμε, η Πολιτική Προστασία τα κανονίζει αυτά με συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια και καλό θα είναι κάθε πολίτης να απευθύνεται και στο δήμο ώστε να καθαριστεί και να μπορούν εύκολα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να βρεθούν εκεί και να αποκαταστήσουν τις βλάβες», επισήμανε ο ίδιος.