Γενική αργία κήρυξε για σήμερα Τρίτη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η αργία θα ισχύσει
σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση–δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά - Ποια θα λειτουργήσουν και πώς

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι τράπεζες σε πολλές περιοχές της χώρας που έχουν δεχτεί το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ με μειωμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Μειωμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Επίσης, ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία, σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.


Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό. (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).