Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
papas_kato_patisia
Ελλάδα

Ανοίγουν στόματα στα Κάτω Πατήσια για τη νοσηρή δράση του ιερέα - Νέες καταγγελίες

Αποκαλύψεις για την εφιαλτική δράση του 37χρονου ιερέα

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκάλυψεις για την εφιαλτική δράση του 37χρονου ιερέα ο όποιος φέρεται να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα κορίτσια στα Κάτω Πατήσια.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την καταγγελία της 17χρονης την οποία ο βίασε τουλάχιστον 7 φορές από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τα μέσα του 2020 μέσα στην εκκλησία.

Ακολούθησε η καταγγελία μιας 19χρονης η οποία κατήγγειλε πως ο κατηγορούμενος της ζητούσε «να περάσει λίγο χρόνο μαζί της».

Πλέον τα στόματα στην περιοχή έχουν ανοίξει και αρκετοί μιλούν για έναν ιερέα που «ξεμονάχιαζε ανήλικα κορίτσια με το πρόσχημα του κατηχητικού».

«Όλοι γνωρίζαν στη γειτονιά και όλοι συγκάλυπταν. Κάποτε τον είχα καλέσει να δώσει συμβουλές στην κόρη μου που ήταν εδώ και μου είπε 'πρέπει να μιλήσω μαζί της να της κάνω κάποιες προσωπικές ερωτήσεις», λέει μια κάτοικος της περιοχής στο Πρώτο Θέμα, η οποία προσθέτει πως μόλις ρώτησε τον 37χρονο ιερέα τι είδους ερωτήσεις θέλει να κάνει στην κόρη της έλαβε την απάντηση «αυτό δεν σας αφορά κυρία μου».

«Από εκεί και μόνο κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Θεωρώ ότι όλοι συγκάλυπταν αυτή την κατάσταση. Και η εκκλησία και η γειτονιά», δηλώνει και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 37χρονου.

Ανοίγουν τα στόματα στα Κάτω Πατήσια

Μετά την καταγγελία της 17χρονης, αρκετοί κάτοικοι αλλά και μια ακόμη κοπέλα μιλούν για την συμπεριφορά του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η 19χρονη Λούνα καταγγέλλει πως τον Νοέμβριο του 2020 ο συγκεκριμένος ιερέας την είχε προσεγγίσει ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του.

Όπως λέει, ο 37χρονος την γνώρισε μέσω μιας φίλης της η οποία τότε παρακολουθούσε τα μαθήματα στο κατηχητικό, και την κάλεσε στον Ναό να συζητήσουν. Αρχικά της πρότεινε μια δουλειά, καθώς η 19χρονη σήμερα κοπέλα ζωγραφίζει τοιχογραφίες, και στη συνέχεια της ζήτησε να περάσουν μερικές ώρες μόνοι τους.

Η κοπέλα αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και του απάντησε αρνητικά αλλά εκείνος επέμεινε καλώντας την να πάνε το βράδυ οι δύο τους, μόνοι τους, «σε έναν χώρο που έχει φτιάξει για τη νεολαία». Μάλιστα, φέρεται να της έδωσε 50 ευρώ ως αμοιβή για τη δουλειά της αλλά και ως αντάλλαγμα για να ξαναβρεθεί μαζί του.

Η 18χρονη έφυγε αλλά ο ιερέας επέμεινε στέλνοντάς της μηνύματα ώστε να γίνουν φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κοπέλα συνέχισε να μην απαντά και την επόμενη ημέρα συνάντησε τον ιερέα μαζί με την οικογένεια του σε μια πλατεία της περιοχής. Όπως καταγγέλλει ο 37χρονος την κοιτούσε επίμονα και ερωτικά παρόλο που δίπλα βρίσκονταν τα παιδιά του και η έγκυος τότε σύζυγός του.

Η 19χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν πως είναι αδύνατο να υπάρξει δίωξη εφόσον δεν έχει προηγηθεί κάποια αξιόποινη πράξη.

Ωστόσο, οι αναφορές για τη δράση του 37χρονου ήταν πολλές με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων να τον έχουν βάλει στο στόχαστρο και να τον παρακολουθούν. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο παπάς σατυρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα αμέσως μετά την κατάθεση της 17χρονης.

Στη γειτονιά της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Όπλων αρκετοί είναι εκείνοι που καταγγέλουν πως έβλεπαν ανήλικα κορίτσια να βγαίνουν από την εκκλησία μέσα στη νύχτα αλλά δεν φαντάζονταν τι μπορεί να συμβαίνει.
Δεν έμενε μόνος του με τα παιδιά λέει η Εκκλησία

Η σύζυγος του ιερέα δεν θέλει να πιστέψει τις αποκαλύψεις και δηλώνει πως ο άνδρας της είναι αθώος.

«Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας. Δυστυχώς, δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε κάτι και δεν μπορούμε να απαντήσουμε πουθενά ακόμα. Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση», είπε το Σάββατο.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων, πατήρ Αγαθάγγελος, λέει πως ο κατηγορούμενος είναι ένας άψογος οικογενειάρχης που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα με τη συμπεριφορά του και είχε άριστες σχέσεις με τη νεολαία.

«Είναι ένας ιερέας που βοηθούσε και στήριζε τους νέους της περιοχής. Εμείς ουδέποτε είχαμε αντιληφθεί κάτι σχετικό με όσα ακούγονται», λέει ο εφημέριος της εκκλησίας ενώ σχολιάζει και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του συναδέλφου του.

«Ακούω πως όσα καταγγέλλονται έγιναν μέσα στην εκκλησία. Ο ιερέας ποτέ δεν έμενε μόνος του με παιδιά μέσα στο ναό. Πάντα υπάρχει κάποιος στην εκκλησία. Η πόρτα του γραφείου είναι μόνιμα ανοιχτή και ο καθένας έχει πρόσβαση στο χώρο», εξηγεί ο πάτερ Αγαθάγγελος ενώ ισχυρίζεται πως και στον χώρο του κατηχητικού ο κατηγορούμενος βρισκόταν πάντα με παρέες παιδιών και όχι μεμονωμένα μαζί τους.