Παρά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τον ιερέα στα Κάτω Πατήσια και τις δύο νέες καταγγελίες που προέκυψαν εις βάρος του, ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του επιμένει να αρνείται τα πάντα καταλογίζοντας στην ανήλικη που έκανε την πρώτη καταγγελία... «ψυχολογικά προβλήματα».

Την Παρασκευή ο δικηγόρος του ιερέα ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη του έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου ενώ σήμερα Σάββατο, έφτασε στο σημείο να πει εμμέσως πλην σαφώς ότι το κορίτσι, έκανε ότι έκανε για «ίδιον όφελος».

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πορνογραφικού υλικού, δεν υπάρχει το παραμικρό που να αποδεικνύει ότι υπήρξε μεταξύ του ιερέα και της ανήλικης βιασμός ή ερωτική σχέση. Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία ούτε ένα μήνυμα ούτε το παραμικρό στοιχείο. Εάν υπήρχαν μηνύματα, το κορίτσι δεν θα είχε κρατήσει ένα μήνυμα για ένα ραντεβού ή μια φωτογραφία;», υποστήριξε ο συνήγορος του ιερέα που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης κατ΄ εξακολούθηση και πορνογραφία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος συμπλήρωσε πως «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο που καταγγέλλει η ανήλικη, είναι κατακριτέο και πρέπει να πληρώσει ο ιερέας. Ο ιερέας αρνείται την κατηγορία».

«Εάν του έστειλε ερωτικό μήνυμα το κορίτσι, θα έπρεπε ο ιερέας να το είχε συνετίσει και να ενημερώσει τους γονείς του. Ο ιερέας είναι πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, εάν φθάσαμε στο σημείο για ίδιον όφελος να καταγγέλλει ο οποιοσδήποτε έναν ιερέα, τότε πάλι κάτι δεν πάει καλά», συμπλήρωσε.

Ο συνήγορος του ιερέα επανέλαβε πολλάκις πως «δεν υπάρχει ούτε ένα μήνυμα, δεν υπάρχει ούτε μια μαρτυρία εκτός από της ανήλικης», ενώ σχετικά με το κορίτσι είπε πως «ο ιερέας από την πλευρά του μου έχει εκθέσει ότι το κορίτσι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν. Είμαι υπερασπιστής και οφείλω να περάσω στον κόσμο την δική του άποψη».

«Είναι ένας λαϊκός ιερέας, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά με την παπαδιά. Έχει ιερέα πατέρα και ιερέα αδελφό και μου είναι αδιανόητο ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για όσα λέει το κορίτσι. Εάν υπάρχει βάση σε όσα λέει η ανήλικη, υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσω και από την υπεράσπιση του», σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο οποίος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ιερέα ότι δεν υφίσταται βιασμός μιλώντας και στο Open το πρωί του Σαββλάτου.