Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη ζήτησε και έλαβε ο 37χρονος ιερέας ο οποίος κατηγορείται για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα με ποινική και ηθική απαξία που δε συνάδουν με το ιερατικό του λειτούργημα και αφορούν τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού.

Η ανήλικη σύμφωνα με πληροφορίες περιγράφει στην κατάθεση της αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 εως τον Μάιο του 2020 ενώ ο ιερέας φέρεται να ζητούσε από το κοριτσάκι να του στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Η ανήλικη κοπέλα φοβόταν να μιλήσει μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό. Αμέσως έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Ο ιερέας που συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ενώ παρούσα στο προαύλιο των δικαστηρίων ήταν και η κόρη του που φώναζε «αθώος, αθώος».

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε χθες από την αστυνομία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και άμεσα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της κατάχρησης σε ασέλγεια, της αποπλάνησης ανηλίκου και του πορνογραφικού υλικού.

Την εξομολογούσε και μετά φέρεται να τη βίαζε

Η ανήλικη ξεσπώντας σε λυγμούς περιέγραψε κάποια στιγμή στους γονείς της τις πράξεις που φέρεται να έκανε ο ιερέας, βλέποντας στην οθόνη τον εαυτό της και τα όσα βίωνε,. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, την απομόνωνε μετά από κάθε κατήχηση και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί μετά τη βίαζε λέγοντας της «στο πρόσωπο μου θα βλέπεις τον πατέρα σου και τον δάσκαλό σου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ιερέας που λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια στον ιερό ναό των Κάτω Πατησίων, αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 17χρονης σήμερα μαθήτριας, την έβαζε να του στέλνει φωτό από διάφορα σημεία του σώματος της ενώ και ο ίδιος έστελνε το μόριο του. Όπως αναφέρεται, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που της ασκούσε που η μαθήτρια έφθασε σε σημείο να τον βλέπει και να λιποθυμάει από τον φόβο του.

Όταν πριν δύο μήνες με αφορμή την ταινία αποφάσισε να σπάσει οι γονείς προσέφυγαν στην Ασφάλεια και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του.