Ματινα_Παγωνη
Ελλάδα

Παγώνη για νέα μετάλλαξη: Είναι πιο επιθετική από την Όμικρον – Δεν υπάρχει πανικός – Τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού (Βίντεο)

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία»

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και τοποθετήθηκε επί της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας ενώ εστίασε στους εμβολιασμούς, τις ημέρες της καραντίνας αλλά και στη νεοεμφανισθείσα μετάλλαξη.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως διαφωνεί με την απόφαση σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την 6η μέρα να δουλέψει, και επεσήμανε πως η ΕΙΝΑΠ έχει εκφράσει πως είναι κάθετη σε αυτή την απόφαση.

Νέα μετάλλαξη

Αναφορικά λοιπόν με τη νέα μετάλλαξη που έκανε την εμφάνισή της σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Εμβολιασμοί

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε».

Πλατφόρμα για τέταρτη δόση

Από χθες, Πέμπτη, έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους. Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε. «Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Όμικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό».

Δείτε το σχετικό βίντεο