Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, η 24χρονη βρήκε τη ψυχική δύναμη να μιλήσει και είπε: «Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα που δρα με έναν τρόπο να εκμεταλλεύεται ή να ωθεί κορίτσια ευάλωτα είτε κορίτσια που θέλουν να βγουν να πάνε σε ένα μαγαζί και τις οδηγεί σε αυτή την κατάσταση».

Μέσα από τη δική της επώδυνη ιστορία εκτιμά, ότι υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα, που εκμεταλλεύεται ευάλωτα κορίτσια.

Ανοίγουν «στόματα»

Και ενώ ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη, τα «στόματα» στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της 24χρονης, άλλες δύο γυναίκες έχουν επικοινωνήσει μαζί του και του έχουν καταγγείλει τον βιασμό τους από πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της 24χρονης.

«Καταθέτουν ότι βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο, η μία το ‘16 και η άλλη το ’18. Όχι με τα ίδια πρόσωπα, το κύκλωμα ξεκινάει από αλλού».

Σημειώνεται πως ο κ. Ζιώγας μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι υπάρχει ένα καλά στημένο κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι. «Υπάρχουν δύο καταγγελίες σε εμένα για τις οποίες συζήτησα στον ανακριτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος απηύθυνε έκκληση να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία, χωρίς φόβο και να μιλήσουν, διαβεβαιώνοντας ότι οι δικαστικές και ανακριτικές Αρχές λειτουργούν.

 Έρευνα και στην Κύπρο

Μετά τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε έρευνα και στην Κύπρο αφού, όπως δήλωσε στο MEGA, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, προκύπτει συμμετοχή και Κύπριων πολιτών στο κύκλωμα.

Ο κ. Χριστοφίδης επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, που δημοσιοποίησε στα social media τον βιασμό της 24χρονης και τις επόμενες ώρες ο ακτιβιστής αναμένεται να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την ανάμιξη πολιτών από την Κύπρο στο κύκλωμα μαστροπείας.

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Παράλληλα, υπήρξε αίτημα από τον εισαγγελέα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, έγινε και παραγγελία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελία της 24χρονης, ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από τον συνήγορο του φερόμενου ως δράστη.