σχολεια
Ελλάδα

Κατέρρευσε στέγαστρο σε σχολείο του Νέου Ηρακλείου - Τι καταγγέλουν οι γονείς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόβλημα για συγκεκριμένα κομμάτια είχε προκύψει μετά τον σεισμό, όμως οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο

Αντιμέτωποι με την κατάρρευση στεγάστρου ήρθαν καθηγητές και μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου, με την πτώση -ευτυχώς-, να συμβαίνει στην περίοδο των Χριστουγέννων όπου κανένας δεν βρισκόταν στο χώρο.

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι ανησυχίες στο συγκρότημα όπου έχει εντοπιστεί στατική ανεπάρκεια. Όπως τονίζει στο ΟΡΕΝ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Γιάννης Μανώλας, η στέγη κατέρρευσε σε σημείο που ήταν η είσοδος των καθηγητών.

Αιτία ο σεισμός του 2019

Αιτία της κατάρρευσης αποτελεί ο σεισμός του 2019, όταν όταν τα τρία συγκροτήματα στο σχολείο που φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Όπως ο ίδιος υπογραμίζει, το ένα συγκρότημα αποκαταστάθηκε χωρίς καν να έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας, ενώ στα άλλα δύο οι επισκευές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα και μέσα στα Χριστούγεννα έπεσε το στέγαστρο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρόβλημα για συγκεκριμένα κομμάτια είχε προκύψει μετά τον σεισμό, όμως οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλα, ευθύνες φέρει και η δημοτική Αρχή που θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για το θέμα, καθώς παιδιά ίσως κινδυνεύουν. Ανάμεσα σε όλα, αναφέρεται πως μετά το συμβάν καταστράφηκε και το σπίτι του φύλακα που βρισκόταν εντός του κτιρίου.