Ύστερα από τη δυσάρεστη είδηση του θανατηφόρου τροχαίου με επιβάτη τον Τζώρτζη Μονογυιό, οι αρχές συνεχίζουν επίμονα τις έρευνες ώστε να φτάσουν στην άκρη του νήματος, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στο υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες.

Ειδικότερα, οι αξιωματικοί της τροχαίας «σκανάρουν» τα πλάνα από τις κάμερες που βρίσκονται σε κτίριο της οδού Κ. Καραμανλή. Τα εν λόγω πλάνα αναμένεται να είναι άκρως διαφωτιστικά ως προς το τι ήταν εκείνο που οδήγησε τον άτυχο οδηγό να χάσει τον έλεγχο της πολυτελούς Ferrari.

Σύμφωνα με το MEGA, η Τροχαία έχει εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα μέσα τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες, τόσο για το τι προηγήθηκε της μοιραίας σύγκρουσης, όσο και για το τι επακολούθησε.

Μάλιστα, βάσει των ως τώρα στοιχείων, ο Τζώρτζης Μονογυιός, τη στιγμή της στροφής έξω από το βενζινάδικο, είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του καναλιού, ενώ λίγα μέτρα αργότερα η ταχύτητα αυξήθηκε στα 130 χλμ.. Είναι η στιγμή που ο Τζώρτζης Μονογυιός χάνει τον έλεγχο του οχήματος, καταλήγοντας στο δέντρο.

Κατάθεση «κλειδί» της συζύγου του

Την ίδια ώρα, «κλειδί» για τις αρχές παραμένει η κατάθεση της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού, αναμένοντας τη βελτίωση της υγείας της, ώστε να είναι σε θέση να μιλήσει.

Όπως μετέδωσε το Star, η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού έκανε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου το πρώτο της χειρουργείο και έχει πολλαπλά τραύματα στα πόδια καθώς και ένα αιμάτωμα στον πνεύμονα, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για τον θάνατο του συζύγου της, αφού οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Το κομβικό στοιχείο του τιμονιού

Την ίδια ώρα, το τιμόνι του οχήματος «κρύβει» σημαντικά στοιχεία για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπογραμμίζουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP) ή ακόμη και μη γνώσης για την ενεργοποίηση του, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο άτυχος οδηγός το οδηγούσε για πρώτη φορά.

Μάλιστα, βάσει της πραγματογνωμοσύνης η φωτιά έχει ξεσπάσει στη δεξαμενή καυσίμου κάτω από το κάθισμα του οδηγού με τη σφοδρότητα της σύγκρουσης πιθανόν να προκάλεσε την διαρροή καυσίμου, ενώ διερευνάται η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ελαστικών.