Διεκόπη για τις 28 Ιανουαρίου 2022 η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ και της συγκατηγορουμένης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας, στο Τριμελές Πλημμελειοδικειο Αθηνών.  

Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν σειρά ενστάσεων μεταξύ των οποίων και για ακυρότητα της ποινικής δίωξης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος επισημαίνοντας πως σε αυτό «δε γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτα να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Όπως ανέφεραν στο δικαστήριο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμενων, όχι ομως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ.Τάτσης, σε δηλώσεις του, τόνισε «πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφιας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της».

Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.