Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο έχουμε σφοδρότατο κύμα κοροναϊού ενώ ακόμα έχουμε πολλά περιστατικά της μετάλλαξης Δέλτα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Ζούμε αληθινά», με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλουο διευθυντής ΜΕΘ το Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν έχουμε σταματήσει καθόλου εμείς, έχουμε μια σφοδρότητα του 4ου κύματος ειδικά το Νοέμβρη και Δεκέμβρη με πολύ μεγάλη πίεση, με πολύ υψηλό αριθμό θανάτων, πολύ μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων. Δυστυχώς γύρω στα Χριστούγεννα είχαμε και την παραλλαγή Όμικρον η οποία έρχεται και προστίθεται στο πρόβλημα όμως εμείς ακόμα βλέπουμε Δέλτα μετάλλαξη ακόμα στο νοσοκομείο μας με βαριά περιστατικά. Οι μονάδες μας είναι όλες καλυμμένες 100%», τόνισε.

Τόνισε ότι η χώρα δεν είναι στην ύφεση του τέταρτου κύματος λόγω και της εξάπλωσης της παραλλαγής όμικρον.

«Δεν είναι ορατός ακόμα ο στόχος όπου θα έχουμε μηδενίσει τους θανάτους και η πανδημία απλά θα γίνει ένα κοινό κρυολόγημα, χρειάζεται δηλαδή και η επιστήμη να δώσει περισσότερα και καλύτερα εμβόλια αλλά και εμείς πλέον πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με υγειονομικά πρωτόκολλα τέτοια που να αφήνουν ανοιχτή όλη την κοινωνία», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τους νοσήσαντες υγειονομικούς στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αποκάλυψε ότι αυτήν τη στιγμή 72 υγειονομικοί νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα δηλαδή ένας πάρα πολύ υψηλός αριθμός.

«Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο αγγίζει 5 με 6 κλινικές είναι δηλαδή δυσβάσταχτο το νούμερο. Σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω από 5 χιλιάδες οι νοσηλευόμενοι άρα χρειαζόμαστε πολύ προσωπικό για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλους αυτούς τους ασθενείς. Άρα η πίεση δεν είναι απλά αφόρητη, είναι και δυσβάσταχτη, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε και σκεφτείτε και τα άλλα νοσήματα. Αυτή τη στιγμή έχουν υποβαθμιστεί όλες οι υπηρεσίες του Παπανικολάου», πρόσθεσε.


Για το άνοιγμα σχολείων

Η μόλυνση στα παιδιά δεν είναι κάτι καλό, δεν είναι κάτι που πρέπει να εύχεται κανείς και ο αριθμός των μολύνσεων στα παιδιά είναι ανησυχητικά υψηλός δηλαδή η μόλυνση των παιδιών αγγίζει τις 40 με 50 χιλιαδες», είπε ο κ. Καπραβέλος σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά και το άνοιγμα των σχολείων.