«Θέλω να εμβολιάσω τα παιδιά μου, αλλά διαφωνεί η πρώην σύζυγός μου» ανέφερε ο 55χρονος πατέρας μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Μου είπε δεν θα τα εμβολιάσει τα παιδιά γιατί το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί. Αυτά που διαβάζουν στο facebook, που έχουν γίνει όλοι γιατροί» συμπλήρωσε.

 Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο 55χρονος Μάκης ο οποίος αποκαλύπτει στο LIVE NEWS πως θέλει να εμβολιάσει τα τρία ανήλικα παιδιά του αλλά η πρώην σύζυγος του, που ασκεί και την επιμέλεια, αρνείται, όπως λέει, να το πράξει.

 «Πώς λοιπόν μια μαμά μπορεί να πει όχι δεν τα εμβολιάζω και να ισχύει μόνο η γνώμη της μαμάς και πώς μπορούμε εμείς οι πατεράδες να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Γιατί είναι θέμα υγείας» πρόσθεσε.

 Ο 55χρονος πατέρας ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει την 3η δόση του εμβολίου την ερχόμενη εβδομάδα, εξηγεί στο LIVE NEWS, πως ζήτησε από την εν διαστάσει σύζυγο του να συμβουλευτεί τον παιδίατρο των παιδιών τους.

 «Της είπα “ρώτα τον παιδίατρο” και ό,τι σου πει ο παιδίατρος να το κάνουμε. Και μου λέει όχι δεν θα ρωτήσω κανέναν παιδίατρο. Θα κάνω ό,τι θέλω εγώ» υπογράμμισε ο πατέρας των τριών παιδιών.

 «Νοσήσαμε όλοι το καλοκαίρι, η μητέρα μου σώθηκε από το εμβόλιο»

Νόσησαν οικογενειακώς τον περασμένο Ιούνιο όταν ο 12χρονος γιος επέστρεψε από την κατασκήνωση. Η γιαγιά των παιδιών, χρειάστηκε να νοσηλευτεί ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, σώθηκε από το εμβόλιο.

 «Μας φώναξε ο γιατρός και μας είπε ευτυχώς που είχε εμβολιαστεί ειδάλλως θα την χάνατε τη μάνα σας» συμπλήρωσε.

 Έχοντας δει το σκληρό πρόσωπο του κοροναϊού, ο Μάκης θέλει να εμβολιάσει τους τρεις γιους του 17, 12 και 10 ετών για να προστατεύσει τόσο τους ίδιους όσο και την μητέρα του.

 «Πώς μπορώ να φέρω τα παιδιά εδώ όταν η μάνα μου ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Τα παιδιά άρχισαν σχολείο μπορεί να ανά πάσα στιγμή να κολλήσουν;» ανέφερε και υποστήριξε ότι πριν από μερικές μέρες ο 17χρονος γιος του εκμυστηρεύτηκε πως επιθυμεί και ο ίδιος να εμβολιαστεί.

 «Τον ρώτησα “θέλεις να εμβολιαστείς;” Και μου λέει “ναι, μπαμπά θέλω να εμβολιαστώ”. Γιατί το παιδί θέλει τις ελευθερίες με τους φίλους του αλλά και έχει διαβάσει το παιδί και θέλει να εμβολιαστεί» πρόσθεσε.

 Πιο αποφασισμένος από ποτέ εμφανίζεται ο 55χρονος πατέρας να εμβολιάσει τα παιδιά του ιδίως τώρα που άνοιξαν τα σχολεία και εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο.

 «Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που λέει δεν εμβολιάζω τα παιδιά να καλύπτεται νομικά. Θεωρώ ότι από κοινού πρέπει ν’ αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τα παιδιά μας» υποστήριξε ο πατέρας των τριών παιδιών.

 Σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία πάντως, όταν οι διαζευγμένοι γονείς διαφωνούν για τον εμβολιασμό των τέκνων, την απόφαση παίρνει ο γονέας που ασκεί την επιμέλεια, εν προκειμένω η μητέρα των τριών αγοριών.