Η νέα κακοκαιρία «Διομήδης» τις τελευταίες ώρες «χτυπά» τη χώρα, δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων σε αρκετές περιοχές. Έτσι, έφτασε και στην Κρήτη και σε όλο το νησί εκδηλώνονται δυνατές βροχοπτώσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν κάνει και αυτοί την εμφάνισή τους.

Μάλιστα, σε περιοχές με μεγάλα υψόμετρα – όπως τα Ζωνιανά και τα Ανώγεια όπως παρουσιάζει και το τοπικό μέσο ekriti.gr – πυκνή ομίχλη έχει σκεπάσει το τοπίο, δημιουργώντας μια άκρως χειμερινή εικόνα.

Kriti_kakokairia_Diomidis_2_ekriti_12_01_2022
Kriti_kakokairia_Diomidis_3_ekriti_12_01_2022__1_

«Χαμένα» στην ομίχλη και τα Ανώγεια από την κακοκαιρία «Διομήδης», αλλά και το Ρέθυμνο, όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, από τη Φορτέτσα μέχρι το εμπορικό λιμάνι, έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης.

Rethymno_kakokairia_neakritigr_1_12_01_2022

Τα κύματα που διαπερνούν τους κυματοθραύστες, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ, πλημμύρισαν ξανά τους δρόμους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του neakriti.gr.

Ακόμη, σύμφωνα με το Cretalive.gr κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα Χανίων, λόγω της κακοκαιρίας.

Άρχισε ο χειμώνας με μικρά προβλήματα λίγη προσοχή δε βλάπτει δρόμος Ταυρωνίτη Παλαιόχωρα

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Καλαϊτζάκης στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022

Οι συνεχείς από την κακοκαιρία «Διομήδης», βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και στη Σητεία Λασιθίου.

Όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, στον Δήμο Σητείας, το οδόστρωμα στο βόρειο οδικό δίκτυο από Σφάκα προς Τουρλωτή αποκαταστάθηκε άμεσα, από μηχάνημα του Δήμου.

Αποκαταστάθηκε από μηχάνημα του Δήμου σε μηδέν χρόνο, το οδόστρωμα στο βόρειο οδικό δίκτυο από Σφάκα προς Τουρλωτή από εκτεταμένη βραχόπτωση. Πολιτικη Προστασία

Δημοσιεύτηκε από Giwrgos Ailamakis στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022