Για τις 26 Ιανουαρίου 2022 διέκοψε η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo.

Εκείνη την ημέρα θα καταθέσει και το θύμα κεκλεισμένων των θυρών.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισε και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή.

Νωρίτερα, έγινε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε η πλευρά της 22χρονης αθλήτριας προκειμένου να διεξαχθεί η κατάθεση της κεκλεισμένων των θυρών.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή.Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της», ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.