«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και στη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Ιωάννη Λαγού. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Λαγός και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών και επτά μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. Η δικηγόρος της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη.

Για τον λόγο αυτό πρότεινε απόρριψη του αιτήματος, όπως τελικά αποφάσισε και η έδρα κατά πλειοψηφία (4-1).