Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, νωρίς το πρωί, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον τερματισμό κατάληψης χώρου εργαστηρίου του Τμήματος Φαρμακευτικής, τον οποίο κατέλαβαν σχήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου ως "απάντηση" στην επιχείρηση που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς για την εκκένωση κατάληψης 34 ετών στο Τμήμα Βιολογίας.

Το εργαστήριο στο οποίο έγινε η επιχείρηση, χωροταξικά βρίσκεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Μέσα στον χώρο υπήρχαν άτομα που προέβαλαν αντίσταση και η αστυνομία προέβη σε προσαγωγές.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ από τις ομάδες αντιεξουσιαστών διακινούνται στο διαδίκτυο προσκλήσεις για συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μετά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ, δήλωσε ότι «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό. Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας στον υπό κατάληψη χώρο έγινε σήμερα το πρωί και έγιναν 15 προσαγωγές.