Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
soee
Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: «Δεν είχα ποτέ προστριβές με αντιεξουσιαστές», λέει ο καθηγητής μετά τον ξυλοδαρμό

Για νέα άσκηση ωμής βίας, κάνει λόγο το Πρυτανικό Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Την απερίφραστη καταδίκη της κοινής γνώμης προκάλεσε η βίαιη επίθεση σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο της σχολής από ομάδα κουκουλοφόρων.

«Δεν είχα ποτέ προστριβές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο», φέρεται να δήλωσε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, μετά την επίθεση από κουκουλοφόρους.
Αυτό φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ στους αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας για την επίθεση που δέχτηκε.

Παράλληλα, περιέγραψε πώς σημειώθηκε η επίθεση, την ώρα που στο αμφιθέατρο βρίσκονταν φοιτητές και φοιτήτριες.

Υπενθυμίζεται πως την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί, μεταξύ άλλων, οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Πρυτανικό Συμβούλιο: Νέα άσκηση ωμής βίας

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( Πρώην ΑΣΟΕΕ) καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού δημόσιου πανεπιστημίου, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του, μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο της σχολής από κουκουλοφόρους που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (11/1).

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας, συνοψίζει η ανακοίνωση περιγράφοντας πως την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 16:20, ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων εισέβαλε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών που το παρακολουθούσαν.

"Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας", υπογραμμίζει καταλήγοντας πως οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.


Κεραμέως: Η επίθεση θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές

Την επίθεση του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ από ομάδα αγνώστων αλλά και τις απειλές εναντίον του Πρύτανη του ΑΠΘ καταδικάζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, η υπουργός τονίζει πως η επίθεση «συνιστά πράξη βίας» και πως θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αδιανόητες» τις απειλές κατά του Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τις τελευταίες μέρες έχει γίνει δέκτης απειλών, καθώς άγνωστοι τοιχοκόλλησαν κηδειόχαρτα με το όνομα και τη φωτογραφία του στη Θεσσαλονίκη. Oι απειλές έρχονται μετά την εκκένωση χώρου στο Βιολογικό του ΑΠΘ που τελούσε υπό πολυετή κατάληψη.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», καταλήγει.