Την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε η επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας. Tην επίθεση καταδίκασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης περίπου 10-15 άτομα με κουκούλες μπήκαν στο αμφιθέατρο και τον ξυλοκόπησαν. Μάλιστα οι κουκουλοφόροι χτύπησαν και φοιτητές, οι οποίοι προσπάθησαν να προστατέψουν τον καθηγητή τους.

Ο καθηγητής φέρεται να έχει τραυματιστεί.

Δείτε βίντεο από την επίθεση 


«Η επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ώρα μαθήματος των φοιτητών συνιστά πράξη βίας, η οποία είναι καταδικαστέα και θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή της στο Facebook η Νίκη Κεραμέως.

«Αντιστοίχως και οι αδιανόητες απειλές κατά του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και εν γένει κάθε έκνομη ενέργεια που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ μας», προσθέτει, καταλήγοντας στο εξής: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».