Για μία επιπλέον εβδομάδα φαίνεται ότι θα παραμείνουν τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση που ελήφθησαν στις 30 Δεκεμβρίου και τα οποία εκπνέουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Οριστικές αποφάσεις για σχετικές τελικές εισηγήσεις θα παρθούν αύριο, Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, από τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζουν εκ νέου.

Μέχρι πρότινος, πληροφορίες ανέφεραν πως εξετάζονταν το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών, σε εστίαση και διασκέδαση. Δύο τομείς που δέχτηκαν το πιο ισχυρό πλήγμα το τελευταίο διάστημα, λόγω της παραλλαγής «Όμικρον».

Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ήταν η επιστροφή της μουσικής στους συγκεκριμένους χώρους.

Τι συζητιέται

Ακόμη, πάντως και αν η κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο φως» για την επαναφορά της μουσικής κατόπιν σχετικής εισήγησης των επιστημόνων, η άρση των περιορισμών δεν θα είναι πλήρης, αλλά σταδιακή.

Παράλληλα, θα εξακολουθούν να ισχύουν οι υπόλοιπες προδιαγραφές που έχουν θέσει οι ειδικοί, δηλαδή απαγόρευση όρθιων πελατών, ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 12 το βράδυ και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.