Αναμέναμε αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Όπως είπε, τα παιδιά εκτός από το σχολείο έχουν και εξωσχολικές δραστηριότητες.

«Ξέρετε ότι τα παιδιά ζουν λιγότερο από το 1/3 του 24ώρου στο σχολείο, τον υπόλοιπο χρόνο τον περνούν στα σπίτια τους όπου γίνονται συγκεντρώσεις και επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, στις εξωσχολικές δραστηριότητες είτε είναι φροντιστήρια είτε είναι μπαλέτα είτε είναι σε παιδικές χάρες. Τα σχολεία υπολογίζουμε ότι 10-15% συμβάλουν στη διάδοση, στη διασπορά του κορονοϊού από εκεί και πέρα είναι όμως και όλες οι άλλες δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως τα παιδιά που έχουν νοσήσει με κοροναϊό έχουν για αρκετά μεγάλο διάστημα, διάφορες ενοχλήσεις όπως κόπωση και ζαλάδες.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν παιδιά διασωληνωμένα από τον κοροναϊό και κάτι που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό και μας ανησυχεί είναι το αποτύπωμα που αφήνει όταν ένα παιδί νοσήσει από κορονοϊό. Υπάρχουν παιδιά αυτή τη στιγμή που συνεχίζουν για μήνες να έχουν συμπτώματα, να έχουν κόπωση, να έχουν πεπτικές ενοχλήσεις, να μην μπορούν να φάνε, να κάνουν εμέτους, να έχουνε διάρροιες δεν είναι δηλαδή μόνο τη στιγμή που θα την περάσει για 5-10 μέρες και λέμε εντάξει, το πέρασε ήπια». υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε ότι οι γονείς πρέπει να φοβούνται τον κορονοϊό κι όχι το εμβόλιο.

Τέλος, σημείωσε πως όσα παιδιά έχουν νοσήσει θα πρέπει να κάνουν γενικής αίματος και έλεγχο της καρδιάς.

«Γενικά ένας έλεγχος της καρδιάς είναι καλό να γίνεται σε έναν παιδοκαρδιολόγο, να γίνεται ένα triplex καρδιάς επειδή χτυπάει πάρα πολύ συχνά την καρδιά ο κορονοϊός και μια γενική αίματος και τις τρανσαμινάσες που λέμε τον έλεγχο του συκωτιού, δυο-τρεις εξετάσεις δηλαδή», δήλωσε.