Με τα σχολεία να ανοίγουν εκ νέου μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ανακαλύφθηκαν πολλά κρούσματα σε γονείς, καθηγητές αλλά και μαθητές, κάτι που αναδεικνύει τη μεγάλη διασπορά που υπάρχει και στη μαθητική κοινότητα.

Ειδικότερα, τα κρούσματα που δηλώθηκαν έως το βράδυ της Κυριακής δια των self test άγγιξαν τα 14.000, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ημέρες.

Όπως γίνεται γνωστό και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα περισσότερα αφορούν μαθητές που απουσίασαν τη Δευτέρα 10/1 από τις τάξεις, ενώ από τα λύκεια αναμένεται αργότερα ενημέρωση για τα εν δυνάμει κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, η επιστροφή μαθητών και εκπιαδευτικών στο σχολείων ήρθε με όλα τα απαραίτητα μέτρα, μάσκες και αποστάσεις. «Χαίρομαι που επέστρεψα στο σχολείο αλλά φοβάμαι κιόλας μήπως κολλήσω γιατί πρέπει να κάνω και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Έχω αντισηπτικά μαντηλακια μαζί μου και πρέπει να φοράμε όλοι σωστά τις μάσκες μας για να μην κολλήσουμε», λέει μια μαθήτρια στο protothema.gr.

Οι φόβοι των γονέων

Παράλληλα, παραμένει στα ύψη η ανησυχία των γονέων σε σχέση με την τεράστια διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον» και τα κρούσματα. «Είμαστε αρκετά ανασφαλείς που φέρνουμε τα παιδιά στο σχολείο αυτή την περίοδο που τα κρούσματα είναι στα ύψη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς .Είχαμε δικά μας self test, αγοράσαμε κιόλας και τα παιδιά μας πλέον είναι πολύ εκπαιδευμένα με το πως πρέπει να απολυμαίνονται σωστά στο σχολείο», ανέφερε ένας γονιός στον άνωθεν ιστότοπο που συνοδεύει τις κόρες του στο σχολείο.