Ο κοροναϊός «καλπάζει» και όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, ακόμη και τα νεότερα άτομα δεν είναι προστατευμένα από βαριά συμπτώματα, σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστοι.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η 36χρονη Ελπίδα, ανεμβολίαστη, εισήχθη στο νοσοκομείο Ελπίς με κοροναϊό και με οξυγόνο 77 ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

«Ένιωθα ότι η Γη χάνεται κάτω από τα πόδια μου μόλις άκουσα για διασωλήνωση νόμιζα ότι γκρεμίστηκαν όλα μου τα όνειρα και όλα όσα έχω κάνει μέχρι τώρα», σημείωσε.

Μέσα στο δωμάτιο Covid, νοσηλεύεται για 8η ημέρα μακριά από τους δικούς της ανθρώπους, μόνη και φοβισμένη.

Η Ελπίδα περιέγραψε στο MEGA τη συγκλονιστική μάχη που δίνει με την Covid-19. «Ακόμα και τώρα που μιλάω βήχω και δεν μπορώ να διαβάσω καλά από την έλλειψη του οξυγόνου. Είχα πρόβλημα με την υγεία μου και δε μπορούσα να κάνω το εμβόλιο, βέβαια τώρα μετά από αυτό που πέρασα το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να το κάνω. Σκέφτομαι με το που βγω από εδώ και μου επιτρέψει η ιατρική επιστήμη να κάνω τη δόση που μου αναλογεί» σημείωσε.

 Ένιωσα τρομοκρατημένη και μόνη

Όλα ξεκίνησαν στις 26 Δεκεμβρίου. Η ίδια ένιωσε μια περίεργη κόπωση, έκανε self test στο σπίτι της και βγήκε θετικό. Μετά από λίγη ώρα ξαναέκανε self test και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο.

Έμεινε στο σπίτι της σε καραντίνα μέχρι που εμφάνισε υψηλό πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή. Ο συναγερμός σήμανε όταν το οξύμετρο έδειξε τον αριθμό 77. Έπρεπε εσπευσμένα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η αγωνία έφτασε στο κόκκινο όταν οι γιατροί της ανέφεραν ότι ήταν ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση.

«Ατονία, κόπωση και δε μπορούσα να αναπνεύσω. Μου είπαν οι γιατροί στην τρίτη μέρα που μου χορηγούσαν οξυγόνο ότι ήταν πολύ χάλια το οξυγόνο μου και ήμουν ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση. Ένιωσα τρομοκρατημένη και μόνη μου» συμπλήρωσε.

Μακάρι να είχα κάνει το εμβόλιο

Η Ελπίδα υποδέχθηκε το νέο έτος μέσα στο νοσοκομείο. Χωρίς τους δικούς της ανθρώπους. Η μόνη της επαφή με τον «έξω κόσμo» είναι το κινητό της τηλέφωνο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα μέσα από την κλινική Covid εύχεται να είχε γυρίσει το χρόνο πίσω και να είχε κάνει το εμβόλιο. «Ευχήθηκα από μέσα μου, μακάρι να είχα γυρίσει το χρόνο πίσω και να είχα κάνει το εμβόλιο. Η πρωτοχρονιά αυτή του 2022 με βρήκε στο νοσοκομείο και δεν είχα κοντά τους δικούς μου ανθρώπους, δεν είχα κανέναν να αγκαλιάσω και να ανταλλάξω χρόνια πολλά για το 2022», συμπλήρωσε.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν, ευελπιστεί να συνεχιστεί η βελτίωση του οργανισμού της, να σταματήσει να λαμβάνει οξυγόνο και να πάρει εξιτήριο. Ευτυχώς καμία από τις επαφές της, δεν νόσησε.