Μαραθώνια και πολύωρη αναμένεται να είναι σήμερα η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 2 μ.μ., όπως ακριβώς είχε προγραμματισθεί σχετικά.

Πάντως, δύο από τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία εισηγείται η αρμόδια υποεπιτροπή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων, από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, έχουν ήδη ενταχθεί στη σχετική εισήγηση της ολομέλειας της Επιτροπής προς την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, η μία αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία αφορά την υποχρέωση όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη διενέργεια τριών, και όχι δύο, self test κάθε εβδομάδα, ενώ η δεύτερη αλλαγή προβλέπει ότι εάν μολυνθεί ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός του τμήματος, τότε διενεργούνται rapid test σε όλους τους μαθητές του τμήματος και όχι μόνο σε εκείνους του «σταυρού» πέριξ του επιβεβαιωμένου μαθητή με COVID – 19.

Το μεγάλο ερώτημα, βεβαίως, παραμένει και αφορά την τελική τύχη του λεγόμενου 50%+1 επί του συνόλου των μαθητών ενός τμήματος για να «κλείνει» ένα τμήμα τάξης σχολείου. Δεν έχει καταστεί ακόμη γνωστό εάν η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγείται τη μείωση του ποσοστού στο 40%+1 ή ακόμη και στο 30%+1.