Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, το πρωί της Τρίτης 04/01/2022 μίλησε με ζωντανή σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την καταγγελία που έκανε, με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Τρίπολης.

«Υπάρχει ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχει ο σωφρονιστικός κώδικα που λέει ότι ο κρατούμενος όταν επικοινωνεί με τον δικηγόρο του πρέπει να γίνεται σε χώρο που είναι κατάλληλος για να μπορέσει να ετοιμάσει την υπεράσπισή του», είπε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Δυστυχώς, έχω πάει σχεδόν στο σύνολο των φυλακών τις χώρες μας. Αυτό που αντιμετώπισα στις φυλακές Τριπόλεως είναι ένα βίωμα μοναδικό, απάνθρωπο και εξευτελιστικό. Την περίοδο που πήγα είχε χιονίσει, έκανε πολύ κρύο και ήμασταν σε ένα κελί 2 επί 1,5 χωρίς καμία σόμπα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι προσβλητικό και για τον θεσμό του δικηγόρου του υπερασπιστή που είναι και θεσμός της δημοκρατίας, να μπορέσει να κουβεντιάσει και να αναλύσει και να ετοιμάσει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου αλλά και για τον ίδιο τον κατηγορούμενο γιατί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως και αυτοί έχουν δικαιώματα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και την είδηση περί πλειστηριασμού δύο κατοικιών του ηθοποιού, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο εντολέας του αγόρασε τα δύο ακίνητα με δανεισμό, τον οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή τη στιγμή.

«Είμαι σε συζήτηση με την εταιρεία που έχει αναλάβει τα συγκεκριμένα κόκκινα δάνεια, ώστε να γίνει μια ρύθμιση των χρεών και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» τόνισε.

Τέλος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προπηλακισμό του Πέτρου Φιλιππίδη όταν θα φτάσει στο δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι θα ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: