Μια πρωτοφανή υπόθεση εκμετάλλευσης και διαπόμπευσης μιας νεαρής γυναίκας από το σύντροφό της βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε πριν από 30 ημέρες και δημιούργησε νομολογία για τις αναρτήσεις ερωτικών βίντεο.

Ο 48χρονος δράστης της εκδικητικής πορνογραφίας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης 7 ετών. Ο ίδιος όχι μόνο είχε αναρτήσει βίντεο με ερωτικές στιγμές που είχε, κατά τη διάρκεια του γάμου του, με 20χρονη τότε κοπέλα, αλλά όταν εκείνη αποφάσισε να τον χωρίσει, την προέτρεπε ακόμα και να αυτοκτονήσει, οδηγώντας την τελικά σε δύο απόπειρες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο καταδικασθείς είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης, αίτημα που απέρριψε το ανώτατο δικαστήριο, λίγες ημέρες πριν έρθει στο φως στο σκάνδαλο Παναγιωτόπουλου. Το παράνομο ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν και οι δυο τους εργάζονταν σε καφετέρια δήμου της δυτικής Αττικής. Εκείνος 31 ετών, ήδη παντρεμένος και πατέρας, και η κοπέλα 11 χρόνια μικρότερή του. Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η νεαρή γυναίκα τον ερωτεύτηκε και τον εμπιστεύτηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να εργαστεί στο σπίτι του ως babysitter των παιδιών του.

Η νεαρή ικανοποιούσε όλες τις επιθυμίες του κατηγορούμενου, μεταξύ των οποίων και τη βιντεοσκόπηση των ερωτικών επαφών τους. Κάποια στιγμή η κοπέλα αποφάσισε να διακόψει τη σχέση της μαζί του και να προχωρήσει στη ζωή της. Εκείνος άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει τα βίντεο ενώ την προέτρεπε να βάλει τέλος στη ζωή της για να αποφύγει τον εξευτελισμό της. Η νεαρή γυναίκα έκανε δύο αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας το 2013, ωστόσο ο πρώην σύντροφός της ανέβασε τελικά τα επίμαχα βίντεο στο διαδίκτυο. Μετά την ανάρτηση ο πατέρας της 20χρονης οδήγησε το δράστη στη Δικαιοσύνη.

«Ένιωθα διέγερση διαβάζοντας τα σχόλια»

Απάντηση στο γιατί ανέβαζε σε πορνογραφικές σελίδες τα βίντεο προσωπικών του στιγμών με τις πρώην συντρόφους του επιχείρησε να δώσει, μέσω της απολογίας του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

«Ένιωθα διέγερση διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις», φέρεται να ισχυρίστηκε ο πρώην παρουσιαστής, τουλάχιστον στο απόσπασμα της απολογίας του που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά την τρίτη μήνυση σε βάρος του από 42χρονη σήμερα πρώην σύντροφό του από τη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του Παναγιωτόπουλου, άρχισε να ψάχνει μήπως και δικά της βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο διαπίστωσε την ύπαρξη τέτοιου υλικού και μάλιστα σε ελληνική ιστοσελίδα που σχετίζεται με οίκους ανοχής.

Ο 58χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός, που τόσο για τη δεύτερη όσο και για την τρίτη μήνυση που υποβλήθηκαν εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, υποστήριξε πως τις αναρτήσεις των επίμαχων βίντεο τις είχε κάνει κατά τη διετία 2014-2015, ενώ για την ανάρτηση του 2021 αρνήθηκε πως ήταν εκείνος υπεύθυνος, καλώντας τους αστυνομικούς να βρουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Συγκεκριμένα, δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με την ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο Διαδίκτυο για το έτος 2021, για το οποίο και κατηγορούμαι, σύμφωνα με τη μήνυση της κυρίας…», ανέφερε ο κατηγορούμενος πρώην παρουσιαστής, σύμφωνα με το Star.

«Ειδικότερα, στα δύο επίμαχα αρχεία αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως συμμετέχοντα, πλην όμως, δεν έχω προβεί στην ανάρτηση αυτών, στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και παρακαλώ υποβάλλοντας σχετικό αίτημα να ελεγχθεί από την υπηρεσία σας σε ποια ηλεκτρονική διεύθυνση IP έχουν αναρτηθεί αυτά καθώς και ποια ημερομηνία. Θέλω να διευκρινίσω ότι τα επίμαχα αρχεία είχαν αρχικά αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα μόνο στην ιστοσελίδα… από εμένα προσωπικά κατά το παρελθόν και πριν το έτος 2019, αλλά στη συνέχεια τους πρώτους μήνες του ίδιου έτους τα απέσυρα όλα από την εν λόγω ιστοσελίδα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα βίντεο δεν είναι αναρτημένα από τον ίδιο «στις ιστοσελίδες που τον κατηγορεί η γυναίκα που έκανε τη μήνυση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Από τον έλεγχο που θα διενεργήσει η Υπηρεσία σας θα διαπιστωθεί λοιπόν ότι οι συγκεκριμένες αναρτήσεις δεν έχουν γίνει από μένα και δεν μπορώ να γνωρίζω από ποιον έχουν πραγματοποιηθεί. Αναφορικά με τον χρήστη username… έχω να σας πω ότι έχω δημιουργήσει αυτό το προφίλ αποκλειστικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα που σας προανέφερα και μέσω αυτού είχα αναρτήσει τα επίμαχα βίντεο και τα οποία επίσης είχα διαγράψει το 2019 ενώ έκτοτε δεν έχω προβεί σε καμία δραστηριότητα», πρόσθεσε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. «Δηλώνω ότι έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου το 2019 και δεν έχω κάνει τίποτα άλλο. Ζητώ συγγνώμη από την κοπέλα», είπε ο παρουσιαστής.

«Με τη συναίνεση της τράβηξα τα βίντεο με τη μηνύτρια», υποστήριξε ο Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα.

«Δεν γνώριζε ότι είχε γίνει η ανάρτηση των βίντεο. Αισθανόμουν πως εκείνη την εποχή ήθελα μία σεξουαλική διέγερση με την ανάρτησή τους. Όλα τα βίντεο που αναρτήθηκαν ήταν το 2014 με 2015» και πρόσθεσε πως «ένιωθα μία διέγερση διαβάζοντας τα σχόλια στις αναρτήσεις. Τώρα το σκέφτομαι και πικραίνομαι».