Τουλάχιστον 92 υγειονομικοί που εργάζονται στον Ευαγγελισμό βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και τα τεστ στο νοσοκομείο συνεχίζονται, οπότε είναι πολύ πιθανή η αύξηση των κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο βρίσκεται από χθες σε κατάσταση συναγερμού, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά σε μέλη του προσωπικού και ασθενείς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα κρούσματα μπήκαν σε καραντίνα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι. Ύστερα από απόφαση της διοίκησης, απαγορεύονται πλέον τα επισκεπτήρια, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες. Το εν λόγω μέτρο ισχύει για δύο εβδομάδες.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Φερεντίνος, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως εντός της ημέρας τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 100. Ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, από τη μεριά του, τόνισε πως παραμένει μεγάλο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν αυξηθεί.

«Πληρώνουμε για τεστ»

Εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται στη ΜΕΘ, κατήγγειλαν στο MEGA πως δεν υποβάλλονται σε κανένα rapid test. Ορισμένοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι πληρώνουν για να κάνουν τεστ πριν μπουν στους θαλάμους. Τα rapid test εντός του νοσοκομείου αποτελούν πάγιο αίτημά τους, ωστόσο το κοντέινερ που έχει στηθεί για τον σκοπό αυτό πριν από μήνες, παραμένει σε αχρηστία.

Παράλληλα, ο κ. Φερεντίνος έκανε λόγο για πίεση από υπεύθυνους κλινικών στους εργαζομένους να μην κάνουν το τεστ καθώς σε περίπτωση που βγουν θετικοί, «θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα».