Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφού όπως έγινε γνωστό στην περίοδο των γιορτών, στις 18 Μαρτίου θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ενώ πέρασε και τα γενέθλιά του στην φυλακή.

Συνεχίζουν όμως, να βρίσκονται σε κίνδυνο τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς σύμφωνα με την εκπομπή Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου, υπάρχει ένα υψηλό χρέος του άλλοτε κραταιού ηθοποιού προς τις τράπεζες, που δεν μπορεί να αποπληρωθεί.

Έτσι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τρία ακίνητα που του ανήκουν, δηλαδή το πατρικό του σπίτι στην Ήπειρο, ένα εξοχικό στην Κορινθία και μία μεζονέτα στο Ψυχικό να κινδυνεύουν με πλειστηριασμό.

Στις 19 Ιανουαρίου, μάλιστα, αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό προς 176.400 ευρώ (τιμή πρώτης προσφοράς) το εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη, το οποίο βρίσκεται σε μία αμφιθεατρική περιοχή με πράσινο και θέα στο Σαρωνικό σε απόσταση 37 χλμ νοτιανατολικά της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha, o πλειστηριασμός αφορά μία διώροφη κατοικία, 180 τ.μ. χτισμένη πάνω από την παραλία του μικρού Αμονίου στο Σοφικό Κορίνθου.